Yeni adresimiz
Ana Sayfa Güncel, Siyaset 1 Mayıs 2024 100 Görüntüleme

Başkan Köseler 1 Mayıs’ı Belediye Çalışanlarıyla Kutladı

Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü personeliyle kahvaltı yaparak kutladı. Köseler’in 1999-2004 yılları arasındaki ilk döneminde uyguladığı buluşmanın yeniden başlaması belediyede sevinçle karşılandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sabahı Belediye yemekhanesinde yapılan kahvaltı programına belediyenin tüm birim ve kademelerinden bine yakın işçe ve memur personel katıldı. Başkan Köseler coşku dolu buluşmada herkesin elini tek tek sıkarak, emekçilerin bayramını tebrik etti.

Başkan Köseler: “Emek Karşılığını Alamıyor” 

Kahvaltı programında personeline hitap eden Başkan Köseler, sendikal örgütlerin çalışanın mücadelesini yeterince vermediğini bir dönemin yaşandığını vurgulayarak; “Beykoz Belediyesinin değerli çalışanları, emekçi arkadaşlarım, değerli memur kardeşlerim, hepinizi 1 Mayıs sabahı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu öyle bir gün ki emeğin yüceltildiği bir gün,  fakat yıllardan beri bugün gerçek değerinde, anlamında kutlanamıyor, engeller oluyor. Yani sendikal örgütlerin, çalışanın emeğinin karşılığını, mücadelesini vermediği bir zaman diliminden geçiyoruz.” dedi.

Başkan Köseler: “Fakirleşmeyi Siyasete İndirmek Doğru Değil”

Ülkede artan fakirleşme karşısında çalışanın emeğinin eridiğine değinen Başkan Köseler;  “2009 yılında 200 Türk Lirası çıktı, o zaman 132 dolar alıyordu, şimdi 5,5 dolar alıyor. Toplum olarak fakirleştiriliyoruz. Emek karşılığını alamıyor. Ücretler düşük, yaşam standardımızı düşük.  Bu toplumsal fakirleşmeyi getiriyor ve toplum olarak biat kültürünü getiriyor. Şükür tabii şükredeceğiz. Öncelikle sağlığımıza, Yaradan’a şükredeceğiz. O ayrı bir konu. Bunu siyasete indirmek doğru değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediyenin Mali Bilançosunu Halkla Paylaşacağım

Beykoz halkı ve belediye çalışanlarının hakkını korumak üzere mali bilançoyu yakında kamuoyuyla paylaşacağını ifade eden Köseler; “Biz yönetim olarak henüz BEYTAŞ ve sporla ilgili bilgilendirmeleri tam alamadık. Yani tam devir teslim olmadı. BEYTAŞ’ın genel kurulu ayın yirmisinde yapılacak. Sporla ilgili bazı bilgiler eksik. Ama net olarak hangi bilanço ve mizanla devraldığımı Beykoz halkıyla,  sizlerle zaman içinde paylaşacağım.” şeklinde konuştu.

Program hep birlikte yapılan kahvaltıyla sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Beykoz Belediyesi

 

 

reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Özgün Haber Reklam Alanı
Özgün Haber Reklam Alanı
Tema Tasarım | AnatoliaWeb