Beykoz Balık Ekmek işletmesi sahibi Furkan Çeliker, Beykoz yerel basın mensuplarını ağırladı. Samimi buluşmada Beykoz’a duyulan aidiyet, yerel basının önemi ve ilçenin turizm vizyonu konuşuldu.
“Bu Buluşma Siyasi Değil, Beykoz’a Vefa Buluşmasıdır”
Programda konuşan Furkan Çeliker, toplantının herhangi bir siyasi amaç taşımadığını özellikle vurguladı. Beykoz Balık Ekmek olarak uzun yıllardır ilçede işletmecilik yaptıklarını belirten Çeliker, kendilerini yalnızca bir işletme değil, aynı zamanda Beykoz’un turizm elçilerinden biri olarak gördüklerini ifade etti.
Yerel basının bugüne kadar her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Çeliker, “Bugüne kadar birçok programda, çalışmada bizleri yalnız bırakmadınız. Aslında bugüne kadar bir araya gelememiş olmamız bir eksiklikti. Bu buluşmayı hem bir teşekkür yemeği hem de samimi bir sohbet, bir istişare ortamı olsun diye düzenledik” dedi.
“Beykoz Bizim İçin Bir İlçeden Öte Bir Hayat”
Kendisi hakkında da bilgi veren Furkan Çeliker, 1991 yılında Beykoz’da doğduğunu, Tokatköy’de ikamet ettiğini belirterek ailesinin kuşaklar boyu Beykozlu olduğuna dikkat çekti. Beykoz’un her sokağında, her mahallesinde anıları olduğunu ifade eden Çeliker, ilçeye duyduğu aidiyetin altını şu sözlerle çizdi:
“Beykoz bizim için bir ilçeden ziyade anılarımızı biriktirdiğimiz bir mahalle. Başında Beykoz ibaresi olan her şeye karşı özel bir hassasiyetimiz var. Beykoz’a hizmet eden hiçbir kişi ya da kuruma kayıtsız kalmadık, kalmayacağız.”
“Yaptığımız Her Şeyi Minnetle Yapıyoruz”
Geçmişte sivil toplum kuruluşlarında, sosyal alanlarda ve siyasette görev aldığını hatırlatan Çeliker, Beykoz halkının ve yerel basının zor zamanlarda da işletmelerini yalnız bırakmadığını söyledi. Yapılan her desteği bir iyilik değil, bir minnet duygusu ile gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Beykoz Balık Ekmek’in yalnızca ilçe dışından değil, İstanbul dışından ve hatta yurt dışından misafirler ağırladığını ifade eden Çeliker, bu başarının en önemli paydaşlarından birinin yerel basın olduğunu dile getirerek tüm basın mensuplarına teşekkür etti.
Türkiye’de Çatal-Bıçağın Yasak Olduğu Tek Yer
Balık-ekmek ikramının ardından çaylar ve tatlılar eşliğinde sohbet devam etti. Ünü Türkiye sınırlarını aşan ve Türkiye’de çatal-bıçağın yasak olduğu tek balık-ekmek markası olarak bilinen Beykoz Balık Ekmek’in, farklı şehirlerde de şubeleşme hedefi olduğu paylaşıldı. Çeliker, bu yönde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Program sonunda Furkan Çeliker, Beykoz’a kattıkları değer ve ilçenin sesini duyurmadaki katkılarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür ederek, Beykoz Balık Ekmek markalı reçel, sirke ve tarhana hediye etti. Keyifli geçen buluşma,
toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



